Boktips inför TED2013

Vi fick ett tips från KTH-biblioteken om en boklista inför konferensen TED2013 som drar igång den 25 februari. Nu frågar du dig kanske, vad är TED? Enligt egen beskrivning:

After a year-long search for the world’s most exciting unheard voices […] we proudly present the speaker line-up for TED2013: The Young. The Wise. The Undiscovered.

Bringing them together has created a fast-moving program covering an incredible variety of topics. At the same time we’ve been able to drill deep on some of the biggest issues the world is facing. For example, the opening session features a major debate on a question puzzling economists, one with huge implications for all our futures. And the final day digs into fundamental questions of identity, spirituality and legacy.

Det låter som en massa kloka människor som vill dela med sig av sina idéer, inte helt olikt Kistan en tisdagskväll alltså! Hur kan det bli annat än lysande? Böckerna är alltså avsedda som förberedande läsning och listan hittar du här. Biblioteken låter också hälsa att de gärna tar emot inköpsförslag.