50 shades of kiselblå

Idag ska du ha fått en kallelse till höstens första sektionsmöte. Vad innebär detta? Vad händer där? Det ska vår kära ordförande försöka förklara för dig, dags att återigen lämna ordet över till vår norska skönhet, varsågod Marianne!

Idag gick kallelsen till terminens första sektionsmöte ut, vilket kommer äga rum i Aulan om två veckor. Vad är ett sektionsmöte, då? Jo, det består av dig, mig, dina studiekamrater, faddrar och andra studerande vid KTH Kista, som faktiskt är sektionens högst beslutande organ. För även om jag är ordförande, är det faktiskt ni som bestämmer vad jag faktiskt får och ska göra (nåja, för det mesta i alla fall). Detta gör ni genom att delta på sektionsmötena under året, och göra er röst hörd där. Låter det kul? Om svaret är ”JA!”: Grymt, jag ser fram emot att se dig där! Men om svaret är ”nej…”, så kan jag säga att jag förstår dig. För innan jag visste vad sektionsmötena egentligen innebar, tyckte jag det lät som något fruktansvärt tråkigt som jag absolut inte skulle spendera min ljuva kväll på att genomleva. Men så småningom fick jag smaken för det. Tänk att kunna beordra styrelsen att bjuda på tårta vid nästa möte, eller kanske anordna en sittning med norskt tema (tyvärr är detta något jag förmodligen inte kommer få igenom, men man ska aldrig ge upp!) eller måla om sektionslokalen till en mer inbjudande färg. För det är medlemmarna som bestämmer, för det är för medlemmarna sektionen finns till.

Men vad händer på ett typiskt sektionsmöte då? Jo, du får höra rapporter om vad som har hänt och hur det går för sektionens alla organ, ofta dyker det upp några propositioner från styrelsen med förslag på ändringar, förbättringar eller nya projekt, och ibland dyker det upp spännande (eller mindre spännande) motioner. Än så länge har styrelsen á 2013 inte fått in en enda motion att behandla, vilket vi i styrelsen givetvis tycker är tråkigt. Vi vill behandla fler motioner! Men tidigare år har sektionsmötena präglats av ett gäng motioner gällande sektionsfärgen. Det råkar nämligen vara så att färgen ”kiselblå” inte är riktigt… entydigt bestämt, vilket är en av anledningarna varför faddrarnas overaller inte ser likadana ut (även om alla givetvis är kiselblåa). Vi har haft tre olika hexkoder för mycket snarlika varianter av kiselblå, och vi har även varit förbi förslaget om att ha en helt annan variant av ”kiselblå” som de flesta skulle kalla klargrön. Man kan säga att IN-sektionen har en rejäl beslutsångest, vilket har speglats på enormt många sektionsmöten. Men nu kanske vi har bestämt oss – det återstår att se.

Oavsett vill jag verkligen uppmana er att delta på sektionsmötet. Några enstaka gånger kan det kännas onödigt att spendera timmar på att diskutera till exempel för- och nackdelar med två färger som för de flesta ser identiska ut, men oftast är det givande diskussioner som slutar i beslut som rör dig och din studietid här på KTH. För det är därför vi finns till – för dig.