Knyt företagskontakter på KAM!

Även denna krönika är skriven av en ljuv madame. Den ger dig en inblick i ännu en del av sektionen. En del som kan vara viktig för dig, både nu under studietiden, men framförallt för tiden då du är klar här på KTH. Krönikan berättar även om ett av de största eventen som sektionen årligen arrangerar. Och krönikörskan då? Hon är tuff, hon har stora tillgångar och hon får det hon vill ha, här kommer vår allas egen Jana Prihodko!

Att studera på Kungliga Tekniska Högskolan är inte bara att gå på föreläsningar eller festa med TMEIT eller QMISK på vår sektionspub. En annan viktig del som man ska göra under tiden är att knyta företagskontakter inför arbetslivet. Du som förstaårselev undrar väl: Hur gör man det då? Svaret är gå på företagsevent som anordnas kontinuerligt under terminerna och såklart Kista Arbetsmarknadsdag som sektionen anordnar årligen.

Kista Arbetsmarknadsdag är en mässa som anordnas av sektionen där det deltar ett 30-tal olika företag som kommer för att träffa, lära känna och rekrytera studenter från alla program och årskurser! Under mässdagen brukar företagen ge föreläsningar om allt från en uppvisning av de senaste prylarna de har utvecklat till en avancerad genomgång av en liten komponent som de har tagit fram. Det finns också möjlighet att få träffa en företagsrepresentant i lugn och ro genom att boka ett individuellt samtal. Under samtalet kan man närmare lära känna företagen eller få tips inför framtida intervjuer.

Som förstaårselev känns det kanske inte så aktuellt att bli anställd, eller så tänker man oftast “jag har tid på mig” eller “jag kan ju inget”. Tänk inte så! Företagen söker oftast inte efter kunskap utan glöd och engagemang i personen. Kunskap får man i efterhand! Var inte rädd att komma fram och fråga, vad är det värsta som kan hända? Du får ett nej men det är bättre än ingenting alls. Man går aldrig tomhänt från Kista Arbetsmaknadsdag, antingen har man fickorna fulla med godis och pennor eller så går man därifrån med sommarjobb eller exjobb!

Jana Prihodko
Ordförande, ICT Contact