THS blir vad du gör det till

Ni som var på kårensdag igår och fick en THS-påse, ni har alla säkert upptäckt en liten spännande tidning, Osqledaren. En tidning som du i fortsättningen kommer få hemskickad med jämna mellanrum, eftersom du studerar här på KTH. Men vad är då Osqledaren? Osqledaren är en tidning som ges ut av THS och i dagens krönika kommer du få veta mer om mannen bakom kulisserna. Vi i styrelsen är stolta att få lämna ordet över till Osqledarens chefsredaktör, Hugi Ásgeirsson!

Du som är nyantagen – välkommen till THS – Tekniska Högskolans Studentkår. Jag heter Hugi Ásgeirsson och är chefredaktör för Osqedaren, en tidning för och av studenter på KTH. Den här ledaren skriver jag speciellt till dig.

Min egen mottagning minns jag som en överbelastning av nya intryck. I ett hav av overaller och frackar dirigerades jag av trevliga faddrar och skäggiga vettvillingar. N0llespexet i kemisektionens mottagning gjorde att jag fastnade för spexande och lärde mig sjunga stämsång. Om du går samma väg är du i gott sällskap. Några som började sin studietid i ett spex är Dolph Lundgren, KTH:s rektor Peter Gudmundson och Christer Fuglesang – håll utkik efter en intervju med honom om några dagar.

Hur din Mottagning än ser ut och vad du än tycker om den så är en sak säker. Den tar slut och du har mellan två till fem år på KTH och THS att se fram emot. Den tiden blir vad du gör den till, så var inte rädd för att testa nya saker. Att den strategin fungerar blev tydligt då THS ordförande Anna Johansson och tidigare ordförande Tobias Porserud lämnade in de krönikor som snart kommer publiceras i Osqledaren. Jag bad dem skriva någonting om hur du som är ny på KTH kan göra för att få en så utvecklande tid här som möjligt. Helt oberoende av varandra valde de samma metafor – att man bara måste lära sig att halka rätt på bananskalen som kantar livet som aktiv i kårens sektioner, föreningar och organisationer.

Vi vill också vara en förändrande kraft på campus. Just för att våra företrädare vågat tro på förändring har vi långtgående rättigheter som studenter på KTH idag. Om du är missnöjd med någonting som sker på campus – berätta det för oss. Det samma gäller om du tycker att THS gör någonting tokigt – kontakta oss så ska vi gå till botten med det.

Nu i början på läsåret publicerar vi artiklar, krönikor och reportage riktade särskilt till dig som är ny här på osqledaren.se. Vi är intresserade av att höra vad du har att säga om din utbildning, din kår, din sektion eller ditt liv. Ingen fråga är för stor eller för liten. Hur bor du? Hur mår du? Är det för lite idrott på kåren eller är pluggplatserna på campus för få? Om du kommer med tips lovar jag att titta på det inför nästa tidning, som landar på din dörrmatta i november. Glöm inte heller att följa oss i sociala medier – vi är lätta att hitta på Facebook, Twitter och Instagram.

Lycka till på mottagningen, så hörs vi!