Idrott i Kista?

Känns det bra att skolan börjar på riktigt imorgon? Ja? Nej? Kanske? Oavsett så får du nu chansen att luta dig tillbaka för dagens skönläsning, en perfekt avslutning på sommarlovet. Dagens krönika är återigen skriven av mig, Emil, och handlar om att det inte spelar någon roll vad du har för intressen. Du behöver inte tycka och tänka som den genuine sektionsaktive. Du kan vara som du är och tycka som du vill, alla har rätt till sin egen åsikt. I min förra krönika kunde du läsa om hur jag som liten var och kollade på handboll. Det satte säkert myror i huvet på dig. Kan en kille som pluggar IT i det nördiga Kista tycka om sport? Nej han måste ha skrivit fel.

Eller gjorde han?

Om du sett mig springa runt nu under veckorna, i min muxtröja och med en näst intill naken ovve. Ja då har du säkert redan förstått, jag är inte överförtjust i det här med märken och ovvar. Och när jag ändå är ärlig så kan jag passa på att bekänna. Jag älskar idrott! Du hörde rätt, man kan älska idrott fast man pluggar IT i Kista.

Men hur är det då att vara sektionsaktiv tänker du? När man faktiskt gillar idrott, förstår sig inte på rollspel och avskyr den där overallen? Det är helt underbart ändå!

Sektionen för idrott har du kanske läst nånstans! Och du hörde rätt! Sektionen må vara benägen i det nördigaste av Kista, men sektionen är för idrott ändå! Och då menar jag mer än bara e-sport.

I Idrottsnämnden, en av de blygare nämnderna, idrottas det för fullt! Söndagar framförallt, då hyr vi idrottshallen av brandmännen här i kista och spelar allt ifrån bandy till basket. Som du säkert inte missat vid det här laget, så spelas det även korpen i Idrottsnämnden, IN-sektionen har minsann hela TVÅ korpenlag! Det är två mer än alla andra sektioner tillsammans mig veterligen. Så sektionen är verkligen för idrott!

Men den där stinkande ovven då? Jo, den är inte så farlig som man först trott. Självklart bärs den ju inte mer än nödvändigt, men när det krävs, ja då är det trots allt ganska skönt att slippa bry sig om vad man ska ha på sig.

Jag tror jag talar för oss alla i sektionen när jag säger att oavsett om du älskar eller avskyr idrott, magic, pubar och ovvar. Så har IN-sektionen något som passar alla.

Kort och gott, det är Sektionen för Dig!