Toblerone är gott, eller INfonämndens utvärdering

I går hade vi i INfonämnden ett öppet möte med utvärdering och diskussion om vad som har varit bra under året som gått och vad som kan göras ännu bättre framöver. Som många säkert redan vet kommer INfonämndens arbete efter årets slut tas över av Kommunikationsnämnden med en lite förändrad struktur, men överlämning kommer fortfarande att ske med avsikten att arbetet med INsektionen.se och andra kommunikationskanaler ska fortsätta på ungefär samma sätt som tidigare (fast bättre!).

Mötesprotokollet finns för allmän beskådan här. Nedan har jag skrivit en liten sammanfattning av den feedback som togs upp på mötet, i den prioritetsordning som röstades fram. Målet är att dessa ska åtgärdas innan nästa års förtroendevalda tar över!

1. En sammanfattad lista på de senaste eventnyheterna

Idag måste man bläddra ner bland nyheterna med bilder och annat för att få veta vilka event som ligger närmast framåt i tiden. Den mest efterfrågade funktionen var en sammanfattande lista med titel på varje event, lätt åtkomlig från förstasidan.

2. Mer information på Engelska

Den engelska delen av sajten är just nu en smula eftersatt och borde utökas. Eftersom vi har förmånen att ha sektionens internationellt ansvariga i INfonämnden så borde detta vara lätt att fixa!

3. Kategorierna borde stå i bokstavsordning

WordPress har inte riktigt förstått det här med svenska tecken, men det ska åtgärdas.

4. Kontaktinfo till webbansvarig på förstasidan

Det är inte helt enkelt att hitta kontaktuppgifter till den som är ansvarig för sajten. Just nu finns bara generella kontaktuppgifter (och telefonnummer till sektionsordförande) längst ned på varje sida.

5. Enbart Wille är duktig på att posta saker

Det har kanske inte varit tydligt tidigare, så jag skriver det nu: alla är välkomna att skriva på hemsidan (man bör dock följa vissa redaktionella riktlinjer) och har man för avsikt att göra detta regelbundet kan man få ett eget konto, annars går det bra att skicka in saker till mig.

6. Hemsidan har fel färg på INsigniat

IN-logotypen blev inte uppdaterad från den gamla nyansen av kiselblå (särskilt som den “kiselgröna” som av någon outgrundlig anledning gällde under en period var så fruktansvärt ful) men det ska förstås fixas nu.

7. Mer information från skolan

Jag lovar, all INformation som skolan skickar in (oftast via sektionsordförande) läggs upp, såvida den är någorlunda relevant för fler än ett fåtal! Det vore kanske idé att be skolan vara bättre på att skicka information även till sektionen.

8. Mer information på Facebook

Just nu postas alla inlägg automatiskt på Twitter, men inte på Facebook. Tidigare har detta varit (åtminstone uppfattats som) mer tekniskt komplicerat, men det ska nu gå att lösa, så vi kommer att titta på det inom en snar framtid!

9. Mycket text, få TL;DR

Sektionsmedlemmar med korta attention spans tycker ibland att nyheterna blir lite väl långa. Ska tas i beaktande!

Comments are closed.