Sektionen byter till Dogecoin

Detta aprilskämt ligger kvar till glädje för framtida historiker.

Sektionsstyrelsen har idag på ett extrainsatt möte beslutat att införa Dogecoin (Ð) som det nya och framgent det enda tillåtna betalningsmedlet inom sektionen. Detta inkluderar baren i Kistan och alla sektionsevenemang inklusive Mottagningen. Förändringen motiveras med att digitala valutor är framtiden och att ingen någonsin kunnat förklara varför kryptografiskt genererade slumptal som enkelt kan skickas över Internet är ett sämre sätt att representera valuta än miljöförstörande papper med konstiga symboler på.

Eftersom 1 kr motsvarar ungefär 300 Ð så kommer förändringen också att leda till att sektionens intäkter ökar med cirka 30 000%, enligt ledande ekonomer som styrelsen har konsulterat. Eftersom inköpen till största delen fortfarande kommer att ske i kronor kommer sektionens utgifter inte att öka med samma procent, varför vi kan förvänta oss en kraftig förbättring av sektionens ekonomi inom de kommande veckorna.

Comments are closed.