Idrottsnämnden is running!

Som IT student händer det ofta att större delen av dagen går åt till att sitta stilla framför datorn. Men hur mycket vi än älskar att sitta och pilla med våra plåtburkar är det svårt att förneka hur viktigt det är med regelbunden motion för hälsan. Utomhusträning gör dig dessutom både gladare och piggare, vilket verkligen är bra nu när tentorna snart är här och dagarna bara blir mörkare och mörkare!

Som tur är så är Idrottsnämnden här för att hjälpa alla sektionsmedlemmar behålla formen även efter Beach 2015! På torsdagar kl 17:00 har de samling i Kistan, ombytta och redo. Alla är välkomna att att vara med oavsett hur tränad eller otränad du är, så det är bara att plocka fram joggingskorna och joina!

Här är även en kort beskrivning på vad “Running” är för något från Idrottsnämnden, ifall att någon är osäker.

Att utöva motionsmetoden “Running” (på Svenska löpa, rusa, ränna, ranta, skena, ila, kila, pila, jaga, sprinta, rusha, sträcka ut, jogga, pinna, knata, kuta, skubba, lubba, remma, älga) innebär att motionsutövaren placerar varannan fot framför den andra (liknande gång) i rask takt.


English

The Sports Committee is running!

As an IT student, you often spend most your day sitting still in front of a computer. Though no matter how much we love to sit and fiddle with our tin cans, it’s hard to deny the importance of regular exercise for good health. Training outdoors makes you both happier and more alert, which is useful now that the exams are here soon and the days just get darker and darker!

Luckily The Sports Committee are here to help all chapter members keep their shape even after the Beach 2015! They gather in Kistan at Thursdays 17:00, dressed for action! Everyone is welcome regardless of shape and experience, so dust of your shoes and join!

The Sports Committee also has an description of what “Running” is, in case anyone was wondering.

Running is a method of terrestrial locomotion allowing humans and other animals to move rapidly on foot. Running is a type of gait characterized by an aerial phase in which all feet are above the ground (though there are exceptions). This is in contrast to walking, where one foot is always in contact with the ground, the legs are kept mostly straight and the center of gravity vaults over the stance leg or legs in an inverted pendulum fashion. A characteristic feature of a running body from the viewpoint of spring-mass mechanics is that changes in kinetic and potential energy within a stride occur simultaneously, with energy storage accomplished by springy tendons and passive muscle elasticity. The term running can refer to any of a variety of speeds ranging from jogging to sprinting.