Mailinfo

Nedan finns en mall för hur ni kan skapa mailsignaturen för eran funktionsmail.

[Förnamn] [Efternamn]
[Post]
Sektionen för Informations- och Nanoteknik
[email@insektionen.se] | insektionen.se
[telefonnummer]

Bilden då;
Om ni använder Gmail, måste man lägga in bild med hjälp av bild-URL:
https://dl.dropboxusercontent.com/u/15147846/mailsign7.png
Om ni inte använder Gmail, brukar det funka bra att bara klistra in bilder,
Vill ni synkronisera funktionsmailen till eran mobil eller annan godtycklig klient så använd er av nedanstående konfigurationer:

SMTP-server:
smtp.insektionen.se (port 587)

SMTP-server (STARTTLS):
smtp01.binero.se (port 465)

POP3-server:
pop3.insektionen.se (port 110)

POP3-server (STARTTLS):
pop01.binero.se (port 995)

IMAP4-server:
imap.insektionen.se (port 143)

IMAP4-server (STARTTLS):
imap01.binero.se (port 993)

Vid synkronisering till Android
Gå in på Inställningar (Settings) -> Konton (Accounts & Sync) välj lägg till konto (Add account).

Välj sedan Personlig(IMAP) där fyller ni i funktionärsmailadress sedan tillhörande lösenord. Byt därefter server till imap01.binero.se samt byt Säkerhet till SSL/TLS.

Gå därefter vidare till nästa sida, inställningar för utgående epost. Ändra där server till att bli smtp01.binero.se samt säkerhet till SSL/TLS. Nu återstår enbart inställningarna för hur ofta eposten ska synkas o dylikt.

Vid synkronisering till iPhone
Börja med att öppna inställningar. Scrolla neråt tills du hittar alternativet “E-post, kontakter, kalendrar”, där i väljer du “Lägg till konto”. Välj sedan Annat -> Lägg till e-postkonto.

I nästa vy ska namnet som visas på utgående e-post anges i översta fältet,under det så anges fullständig e-postadress som håller på att läggas till. Under det anges lösenordet till kontot. TIll sist anger man en beskrivning av kontot så att du vet vilket konto det är.

I nästa ruta rekommenderas det att du väljer IMAP som protokoll. Utöver det så anges namn för kontot, fullständig e-postadress, kontobeskrivning samt serverinställningar. För IMAP så ska imap01.binero.se anges som server samt SSL/TLS anges för kryptering. Under användarnamn ska du ange e-postadressen som du försöker lägga till och i lösenord ska lösenordet för den adressen anges.

När det kommer till inställningar för utgående epost som ställs in i nästa ruta så ska smtp01.binero.se anges som fördnamn, användarnamn samt lösenord bör vara förinställda om inte så anges e-postadressen samt lösenord.